Woonaanraders

50 Ikea Kallax Kast Ideeën & Hacks

Ikea Kallax Kast ideeën, hacks en voorbeelden

Ikea Kallax Kast ideeën, daar draait het om vandaag. Ben jij plan of heb je net een aantal Ikea kallax kasten gekocht en je wilt er wat moois van maken? Dan hebben we goed nieuws voor je. We hebben het hele internet afgezocht voor de aller gaafste Ikea kallax kast hacks. Het zal je verassen hoeveel mogelijkheden deze tijdloze kast je geeft. Laat je ons weten welke Ikea kallax kast voorbeeld jij het gaafste vindt?

Ikea kallax is een leuke en tijdloze kast die je op allerlei manieren kan gebruiken. Deze kan kan je werkelijk in elke ruimte van je woning gebruiken. Van tv meubel tot aan boekenkast of gebruik hem zelfs in de kinderkamer. Waar je hem ook van plan bent te gebruiken, wij hebben een aantal gave ikea kallax kast ideeën. Aan de hand van 50 waanzinnige Ikea kallax kast voorbeelden krijg jij genoeg inspiratie om zelf deze kast te hacken.

Ikea Kallax Kast Hacks

Ikea is populair om zijn multi inzetbare interieurartikelen. Veel van haar producten, waaronder de kallax kast, zijn op vele manieren te gebruiken. Men is er in geslaagd vele Ikea kallax hacks te verzinnen, om zo veel mogelijk uit het meubel te halen. Met de Ikea kallax hacks worden er tal van mogelijkheden duidelijk.

Ikea Kallax Kast Ideeën

Ikea kallax kast ideeën ontstaan door bovengenoemde hacks. Wij hebben ideeën en voorbeelden verzameld om jou te inspireren. Zoals je zal zien is deze kast overal in huis te gebruiken. Sla er al je favoriete vinyl platen op of gebruik het als tv meubel. Deze multi inzetbare kastdelen kan je zelfs schilderen in jouw favoriete kleur. Zo kan je het laten matchen met elke interieurstijl; landelijk, modern, Scandinavisch of zelfs industrieel.

Hierna volgen alle 50 ideeën.

Ikea Kallax Kast Als Extra Opslagruimte

We starten met ideeën om de kast te gebruiken voor extra opbergruimte. Hier is de kast immers voor bedoeld. In sommige voorbeelden gebruikt men de kast als dressoir in de woonkamer of hal. De Ikea kallax leent zich erg goed om te decoreren met spiegels, vaasjes of fotolijsten. De vakken kan je vullen met lades of mandjes. Zo kan je in de open vakken tóch spullen uit het zicht opbergen.

Op bovenstaande foto is leuk gebruikt gemaakt van rieten manden om toch spullen uit het zicht op te bergen.

Een Ikea kallax kast sfeervol gedecoreerd met allerlei attributen.

Ikea Kallax Kast In Kinderkamers

Een plek waar de kast onwijs handig is én goed staat is de kinderkamer. Het kan gebruikt worden als commode. Door de hoogte en de afmetingen kan je er precies een verschoonkussen op kwijt. De vakken gebruik je om spullen in op te bergen. Plaats bijvoorbeeld mandjes voor luiers, doekjes en speelgoed.

De kast kan je schilderen in elke kleur die jij wil. Je kan het daarom exact laten matchen met de kleur van jouw kamer.

Ikea Kallax Kast Als Boekenkast Of Vinyl Platen Kast

Boeken en vinyl platen staan mooie en decoratief. Waarom zou je deze niet zichtbaar in je woonkamer of hal plaatsen? Met de Ikea kallax kast kan je er al je boeken of platen kwijt. Sorteer op kleur voor een extra leuk effect. Bovenop plaats je je geliefde platenspeler of speakers.

Op bovenstaande afbeelding wordt de boekenkast vooral gebruikt als room-devider. Een makkelijke manier om van één open ruimte, twee ruimtes te maken.

Kallax kan letterlijk overal geplaatst worden. Van woonkamer tot aan de hal maar ook in het kantoor is de kast erg mooi.

Ikea Kallax Kast Als Thuisbar

Het volgende voor jouw Ikea kallax kasten is deze te gebruiken als thuis bar of drank kast. Alle wijnflessen kan je mooi geordend in het zicht neerzetten. Plaats je mooiste glazen direct waar je ze nodig hebt. Deze combinatie is super.

Ikea Kallax Kast Als TV Meubel of Media Kast

Deze multifunctionele Ikea kast past perfect bij tv meubels. Ze zijn de perfecte basis voor al je decoratie. Ook is er genoeg ruimte in de vakken voor je Ziggo of KPN kast. Ook de Xbox of Playstation past er makkelijk in.

Ikea Kallax Kast Als Nachtkastje

Als laatste lichten we de kallax kast als nachtkastje toe. Door zijn formaat is deze hier goed voor te gebruiken. De vakken bieden plek voor boeken, een nachtlampje, je wekker en eventueel fotolijstjes. Kortom, alles wat je van een nachtkastje verwacht. Plaats wieltjes onder je kast om hem wendbaar te maken. Decoratief én handig. Als je even wil stofzuigen rol je het zo aan de kant!

Wat vind je van al onze Ikea kallax kast is ideeën? We zijn reuze benieuwd. Laat het ons weten in de reacties hieronder. Mis je iets? We horen het graag, dan voegen we het toe aan het artikel.

Bronnen: Vivian Johnson Photography, Jaime de Pablo-Romero, Causa Design Group, Leslie Goodwin Photography, Emerson Grey Designs, Artup Bureau, Carmen Parker Styling, Alex Findlater, Tonic Living, New Swedish Design, Pinimg, Apartment Therapy, Ikeahackers, toujourspaloma, The Decorista, Remodelaholic, The Everygirl en The Pink Dream.

Mobiele versie afsluiten