Woonaanraders

Moderne Keuken? Wij Hebben 50 Ideeën Waar Je Van Gaat Smullen

Moderen keuken ideeën is waar het vandaag om draait. Ben jij op zoek naar keuken inspiratie voor een nieuwe moderne keuken? Dan zit je hier aan het goed adres. Wij hebben het hele internet afgezocht voor de 50 gaafste moderne keuken voorbeelden. Hierna weet je precies wat jij wil in jouw nieuwe keuken.

Wordt jouw nieuwe keuken een moderne keuken?

De keuken is de plek waar het hele huis samenkomt. Er wordt geleefd, gekookt, gegeten en gelachen. Het is misschien wel de ruimte die jow gezin het intensiefste gebruikt. Én jij bent op zoek naar inspiratie voor een mooie nieuwe keuken. Wij hebben veel keuken inspiratie voor je verzameld. We hebben 50 waanzinnige moderen keuken ideeën op een rij gezet. Met deze moderne keuken voorbeelden heb je genoeg inspiratie om je eigen keuken te ontwerpen.

Interieurstijl: de moderne keuken

Bij een moderne keuken denk je al snel aan wit hoogglans kastjes zonder handgrepen. Maar niet is minder waar. Met deze interieurstijl kan je eindeloos combineren. Er zijn tegenwoordig zo veel mogelijkheden, maar deze volg hierna.

Moderne keukens kenmerken zich door strakke lijnen. De strakke keukens worden vaak ontworpen met een minimlistisch design. De kleuren wit, zwart en aardetinten voeren de boventoon. De keuken straalt rust en ruimtelijkheid uit. Vaak worden accessoires en decoratie ingebouwd of verborgen, zodat er een strak geheel ontstaat.

Een aantal stijl elementen die je vaak terug ziet in de strakke keuken zijn:

Kookeiland of schiereiland

In de moderne keuken wordt meestal gekozen voor kookeiland of schiereiland. Een kookeiland is een vrijstaand element in de keuken. Deze is losgetetrokken van de muur en staat vrij in de ruimte. Een schiereiland is een uitstekend element in de keuken dat haaks op de muur staat. Deze is dus op een manier nog gevestigd aan een wand.

Een kookeiland of schiereiland zorgt voor extra werkblad oppervlak. Een eiland huist vaak extra keukenapparatuur zoals een kookplaat of wasbak, maar ook is er ruimte voor een vaatwasser of extra opbergruimte. Tegenwoordig wordt het verlengde van het eiland gebruikt als bar.

Aanrechtblad voor de moderne keuken

Een keuken is niet compleet zonder aanrechtblad. In moderne keukens passen vele soorten keukenbladen. We hebben meerdere artikels geschreven over verschillende keukenblade. Allen met zijn eigen voor- en nadelen. Deze mogelijkheden zijn er:

Elk van de bovengenoemde zijn waanzinnige materialen voor een werkblad. Alle materialen het goed en minder goede eigenschappen, maar uiteindelijk is de doorslaggevende factor jouw eigen smaak. Wat jij mooi vind en welke kleuren en texturen jij wil combineren.

Keukenkastjes voor moderne keukens

Kasten in moderne keukens zijn meestal greeploos. Greeploze keuenkasten geven een strak geheel. Door nieuwe technieken zoals tip-on of soft-motion worden handgrepen overbodig. Met soft-motion worden lades en kastjes afgeruimd bij het sluiten. Kastjes kunnen als het ware niet meer dicht gesmeten worden. Deze worden netjes afgeremd op de laatste 2cm, waardoor het rustig dichtgaat. Met de tip-on techniek geef je een klein duwtje tegen de kast. Hierdoor gaat deze een beetje open staan, waardoor je de kast met de hand helemaal zelf open kan zetten. Met deze technieken worden strakke lijnen niet onderboken.

Natuurlijk zijn er ook nog wel moderne keukenkasten met handgreep. Er zijn stijlvolle opties beschikbaar. Met hout of rvs wordt schitterende strakke handgrepen gemaakt.

Moderne keuken ideeën

Hierna gaan we verder met de 50 moderne keuken ideeën. We hebben ons huiswerk gedaan en het hele internet afgezocht voor de gaafste strakke keukens. Dit heeft geresulteerd in 50 waanzinnige moderne keuken voorbeelden. We hopen dat je hierna geinspireerd bent om met je eigen kijken aan de slag te gaan.

Een uniek rond kookeiland met zwarte graan. Het ronde kookeiland steekt mooi af tegen de strakke lijnen van de olijf groene keuken. Het ronde kookeiland geeft veel extra werkblad. Er is genoeg ruimte voor accessores, zoals bijvoorbeeld een snijplank.

Marmer in de keuken is weer helemaal terug. De natuursteen kan je perfect combineren met verschillende kleuren zoals wit, zwart of grijs. Het werkblad in het kookeiland wordt doorgetrokken. Zo ontstaat er direct een bar in de keuken. Zo wordt de keuken nog meer een centraal punt.

Aan een blauwe moderne keuken denk je niet zo snel. Toch bewijst bovenstaand voorbeeld dat het onwijs gaaf staat. De afbeelding is wat ons betreft het voorbeeld van een Scandinavische keuken. De strakke lijnen en minimalisme straalt er vanaf.

Hierboven een prachtige voorbeeld voor een zwarte keuken gecombineerd met houten elementen. De beige met zwarte kleur maken een mooi contract op eelkaar. De grepen van de keukenkasten zijn netjes weg gewerkt. En kijk de afzuiger eens. Wat een vet ding!

Bron: Ewout Huibers, Dwell.com

Zwarte keukens zijn helemaal in. Hier hebben we al een uitgebreid artikel over geschreven. Zwart is stijlvol, tijdloos en chique. Ook is de kleur perfect te combineren met materialen als beton, hout of natuursteen. Met gave decoratie op het aanrecht wort de look compleet gemaakt.

Een gave Amerikaanse koelkast van RVS past perfect in de strakke muur van kasten. Hierdoor worden de strakke lijnen zo min mogelijk opgebroken. Het RVS past perfect bij de antraciet greeploze kastenwand.

Een zwarte keuken geeft perfect de mogelijkheid om te decoreren. In bovenstaande keuken zijn de rosé kleurig pannen afgehangen. Erg leuk en decoratief!

Een perfecte presentatie van een strakke zwart met witte L vormige keuken. Zwarte keukenkastjes met een wit marmeren aanrecthblad is een gave presentatie. De gouden rand en handgreep aan de koelkast maakt de look helemaal af. Het marmer wordt doorgetrokken als spatwand. Echt waanzinnig!

Niet alleen natuursteen en marmer zijn zijn geschikt als aanrechtblad. Ook een houten werkblad is onwijs gaaf! Hout is erg veelzijdig. En dat bewijs de bovenstaande afbeelding. Hierbij is de houten aanrechtblad in visgraad gelegd. Uniek en gaaf!

In bovenstaande voorbeeld wordt een zwarte natuurstenen aanrechtblad gecombineerd met houten keukenkasten. Hiermee bewijst het zich weer dat zwart onwijs gaaf is om te gebruiken in de keuken. Ook het gasforneus is mooi ingebouwd in het keukenblad.

Hierboven is er een spatwand van tegels gemaakt. De tegels die in patroon zijn geplaatst breken de strakke lijnen. Het is een unieke en gave manier om de spatwand aan te kleden.

Een kleur in opkomst in keukens is donkergroen. Olijf groen en varianten hierop worden al langer als decoratie en accessoires gebruikt. Hierboven een voorbeeld waarbij ook de keukenkastjes donkergroen zijn. Erg gaaf als je het ons vraagt!

Bronnen: Ewout Huibers, Dwell.com, Pinterest, Woonfabrique.nl

Dit waren alle 50 moderne keuken ideeën. Wat vond je er van? Heb je genoeg keuken inspiratie verzameld om met je eigen woning aan de slag te gaan?

Laat ons weten wat je van de voorbeelden vind. Heb je zelf nog gave voorbeelden? Laat het ons weten in de reacties en misschien wordt deze geplaatst.

Mobiele versie afsluiten