Woonaanraders

Keukens Met Kookeiland Ideeën & Keuken Inspiratie

Keukens met kookeiland ideeën worden vandaag rijkelijk aan je gepresenteerd. Ben jij op zoek naar keuken inspiratie voor je eigen nieuwe keuken? Misschien is een kookeiland wel een gave toevoeging. Wij hebben het hele internet afgezocht. Het resultaat is 50 waanzinnige keukens met kookeiland voorbeelden. Hierna weet je zeker of een eiland iets is voor jouw keuken.

Keukens met kookeiland worden steeds populairder. En dat begrijpen wij heel goed. Dit extra element in de keuken geeft vaak een extra luxueuze uitstraling aan de keuken. Om jou goed op weg te met het kiezen van een nieuwe keuken hebben we dit artikel geschreven. Na veel onderzoek te hebben gedaan, hebben we een selectie gemaakt van 50 waanzinnige keukens met kookeiland ideeën. Wanneer je kies voor een keuken met eiland moet je rekening houden met een aantal zaken. Deze behandelen wij allemaal in dit artikel.

Een kookeiland is een losstaan element in de keuken. Dit is niet te verwarren met een keuken met schiereiland. Deze is aan één zijde gevestigd aan de muur.

Voordelen van keukens met kookeiland

Keukens met eiland maken echte woonkeukens. Dit wordt dé ontmoetingsplek voor het hele gezin. Met een eiland betrek je de keuken meer bij de woonkamer en de rest van de woning. Daarnaast geeft het een luxere uitstraling aan de gehele keuken.

Keukens met een kookeiland geven je ook veel meer werkruimte. Door het element krijg je veel meer werkblad. Er is ruimte genoeg voor bijvoorbeeld snijplanken, keukenapparaten of sfeervolle decoratie. Onder het aanrechtblad krijg je extra opbergruimte in de keukenkasten. Ook wordt er ruimte gemaakt voor een vaatwasser. Tal van mogelijkheden dus!

ls laatste kan je direct een bar in het kookeiland verwerken. Met een bar in de keuken maak je er meer een leefruimte van. Familieleden of vrienden kunnen je beter gezelschap houden tijdens het koken.

Nadelen van een keuken met eiland

Helaas zijn er ook een aantal nadelen van een keukeneiland te noemen. Het neemt bijvoorbeeld veel ruimte in. Je keuken moet er dus groot genoeg voor zijn, anders staat het in de weg. We adviseren om rondom minimaal 1 meter te beschikking te hebben.

Daarnaast staat het eiland in de open ruimte. Rommel valt hierdoor meer op.

In een keukeneiland kan je een fornuis of gootsteen kwijt. Dit is erg leuk, maar vergt wel het nodige leidingwerk. Vaak moeten gas en/of waterleidingen verlegd worden. Dit is meer werk en kost daardoor extra tijd en geld.

Keukens met kookeiland ideeën & voorbeelden

Hierna vervolgen mij wel 50 voorbeelden van keukens met kookeiland. We hebben een brede selectie gemaakt waarin alle keukenstijlen terugkomen; landelijke keukens, moderne keukens, strakke keukens, industriele keukens en Scandinavische keuken. Zo kan je precie zien of de een keukeneiland past bij jouw gewenste interieurstijl.

Een betonnen aanrechtblad

Een betonnen aanrechtblad wordt een steeds populairdere keuze. D Beton is een onwijs sterk product. Naast dat het er mooi uit ziet is het duurzaam en gaat het lang mee. Hierdoor is het perfect om toe te passen in keukens. Door de minimalistische uitstraling past het goed in vele interieurstijlen, zoals modern, landelijk, Scandinavisch en industrieel.

Keukeneiland met marmer aanrechtblad

Marmer is een uitstekende keuze voor aanrechtblad. Marmer kenmerkt zich door de unieke luxe uitstraling. De aderen die door de steen heen lopen geven een de natuursteen zijn unieke karakter. Daarbij is marmer redelijk hard. Dit maakt het minder kwetsbaar voor krassen en is het slijt en stootvast.

bron: DB KEukens

Stopcontact verwerken in een kookeiland

Stopcontacten zijn noodzakelijk in keukens. Alle keukenapparaten zijn afhankelijk van stroom. In een keukenblok dat langs een wand staat heeft vaak toegang tot stopcontacten in de muur. Een koffiezetapparaat inpluggen is dan niet zo moeilijk.

Bij een kookeiland is dat een ander verhaal. Deze staat vrij in de ruimte. Hierdoor kan je geen gebruik maken van stopcontacten in de muur. Om dit probleem op te lossen heb je twee opties; een stopcontact in het werkblad of langs de zijkant.

Een stopcontact in het werkblad wordt geintegreerd in het aanrechtblad. Uit het natuurstenen of houten blad wordt een deel gefreesd. Hier wordt ruimte gemaakt voor een stopcontact.

De twee optie is een stopcontact te plaatsen langs de zijkant van het eiland. Dan zitten het stopcontact als het ware in de wand van je keukeneiland.

Moderne keukens met kookeiland

Ook hebben we voorbeelden en ideeën van moderne keukens met kookeiland. Hiervan staat hierboven een voorbeeld. In moderne keukens vind je vooral strakke lijnen en een minimalistische ontwerp. De kleuren wit, zwart en aardetinten voeren hierbij de boventoon. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van roestvrij staal. Bijvoorbeeld in de keukenapparaten of in het werkblad.

Scandinavische keukens met kookeiland

Scandinavische keukens met kookeiland, daar hebben we ook voorbeelden van. De Scandinavische woonstijl kenmerkt zich door strakke lijnen en minimalisme. Het is clean en recht toe recht aan. Van een Scandinavische keuken, zoals hierboven, wordt je helemaal rustig.

Keukeneiland met bar

Om je keuken meer bij de woonkamer te betrekken kan je ervoor kiezen om een bar aan je kookeiland te maken. Met een bar krijg je direct zitplaatsen aan de keuken. Je keuken wordt hierdoor meer een woonkeuken. Familie kan aanschuiven terwijl jij bezig bent met het eten. Onwijs gezellig! Wil jij zelf een keukeneiland met bar? Check zeker alle voorbeelden. We hebben er meerdere voor je geselecteerd.

Landelijke keuken met kookeiland

Landelijke keukens met kookeiland zijn warm, authentiek en ogen robuust. Deze keuken soort wordt veel gebruikt als woonkeuken of op boerderijen. In de landelijke woonstijl wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijk materialen, zoals hout of staal. Kleuren die veel terugkomen in de landelijke keukens zijn wit, zwart en natuurlijke tinten zoals ecru, taupe of beige.

Kookeiland met RVS aanrechtblad

Een RVS aanrechtblad is een goede keuze voor een kookeiland. Roetstvrij staal geeft een luxe uitstraling aan het werkblad. Het is zeer sterk en erg duurzaam. Een nadeel is wel dat rvs kan krassen. Wees daarom voorzichtig met het neerzetten van glazen en koffiekopjes etc.

Bronnen: Dwell.com, Pinterest.

Conclusie

Dit waren alle 50 keukens met kookeiland ideeën. We hopen dat je veel inspiratie uit de bovenstaande afbeeldingen hebt kunnen. Weet jij al wat je wil met jouw eigen keuken? Laat het ons weten in de reacties. We zijn super benieuwd!

Mobiele versie afsluiten