De slaapkamer verbouwen; waar let je op?

Je slaapkamer verbouwen. Hoe doe je dat en waar let je op? Waarschijnlijk is je slaapkamer de plek waar je de meeste tijd in doorbrengt. Het is vaak een achter geschoven kamer, maar des te meer reden om deze eens goed aan te pakken. Maar hoe pak je zo’n slaapkamer verbouwing aan? We geven je wat tips

Wat heb je nu al?

Dit is misschien een open deur, maar voordat je aan een bouwproject begint is het goed om te kijken wat je al in huis hebt. Moet je echt alles vernieuwen of zijn er ook dingen die kunt houden? Misschien wil je wel alleen een nieuwe vloer of wil je alleen de muur een leuke kleur geven. Kijk daarom van tevoren wat je precies aan wilt pakken. Dit voorkomt onnodige tijd en geld uitgeven.

Je garderobe kast

slaapkamer met inloopkast
Inloopkast naast je slaapkamer

Je garderobe kast is een van de belangrijkste meubels in je slaapkamer. Als je gaat verbouwen, kun je ervoor kiezen om meteen een grootse inbouwkast toe te voegen aan jouw slaapkamer. Dit is imposant en geeft direct een rustig en ruimtelijk gevoel. Voor garderobekasten is er veel keuze. Ga je voor een stand meubel? Of wil je liever iets op maat in laten bouwen? Ga na wat je het mooiste vindt.

Een badkamer je de slaapkamer

Dit is te mooi om waard te zijn. Of is dat het ook echt? Deze combinatie is echt ideaal en super gaaf. Met een bad in de slaapkamer rol je zo gewassen het bed in. Dit is een flinke verbouwing, maar dan heb je ook wat. Hierbij is vooral lastig om alle goede aansluitingen, aanvoer en afvoer van warm en koud water, naar de slaapkamer door te trekken. Dit zal ook de grootste kostenpost zijn.

Hoe ga je om met verlichting?

Als je de slaapkamer gaat verbouwen is het een ideale tijd om meteen het licht mee te pakken. Het beste is om een natuurlijke en verstelbare verlichting te installeren, zodat deze multifunctioneel is.  Bij normaal gebruik moet de slaapkamer goed verlicht worden, maar als  je in bed licht is het gezond om alleen maar zacht licht te zien. Kies voor de lampen naast je bed niet hoger dan 300 lumen, en een handige tip is om voor dimbaar licht te kiezen zodat je in elk seizoen genoeg licht hebt.

1 comment

  1. Onze slaapkamer is klein en willen deze daarom met een andere kamer gaan verbinden. We denken er ook over na om een badkamer in onze slaapkamer te nemen. We gaan beginnen met het noteren van onze wensen en het bepalen van het budget!

Geef een reactie

Shopping cart

0

Geen producten in je winkelmand.