Woonaanraders

Dé Ultieme Tuintrend Van 2019: Loungeset Van Pallets

2l home and garden palletkussens - woonblog

Het voorjaar is begonnen en we mogen de tuin weer gezellig maken voor de zomermaanden. Hoe gaan we dit met zijn allen aanpakken dit jaar? Wat ons betreft is de ultieme tuintrend een zelfgemaakt loungeset van pallets. Lees in deze blog meer over deze trend.Elk voorjaar wil je je tuin weer gezellig maken voor de zomermaanden. Maar hoe pak je dat dit jaar aan? In onze blog lees je over wat ons betreft dé tuintrend van 2019 wordt. Wat ons betreft is dit een zelfgemaakte loungeset van pallets met mooie palletkussens.

Je loungeset van steigerhout staat al een aantal jaar. Zelf vindt je dat het aan vervanging toe is. Maar een volledig nieuwe loungeset is meteen weer zo’n grote investering. En eenzelfde steiger houten loungeset maken is nou ook niet echt vernieuwend. Als dit ook jouw situatie is, hebben we een leuke oplossing: een loungeset van pallets.

Met pallets kan je een hartstikke leuke loungeset zelf maken. Lekker creatief en je kan het precies vormgeven zoals jij het wil. Om het af te maken leg je er mooie palletkussens op. En deze kan je elk jaar (of twee) vervangen. Zo kan je je gezellige zit plek vernieuwen zonder al te grote bedragen uit te geven.

Hoe kom je aan pallets?

Op internet zijn pallets al verkrijgbaar voor nog geen €5 per stuk. Even zoeken op Google en er verschijnen tientallen websites waarop je ze kan kopen. Maak altijd een loungeset van pallets met afmetingen van 120cm x 80cm. Dit wordt ook wel Euro-pallets genoemd.

Tijdens het maken van je loungeset kan je al je creativiteit in de strijd gooien. Naturel pallets geven een stoere industriële uitstraling, maar verven is natuurlijk ook mogelijk. Door wit of grijs te gebruiken kan je meer accent leggen op de kussens die je gaat gebruiken. De pallets vallen dan meer op de achtergrond. Andere kleuren verf gebruiken kan natuurlijk ook. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kies er een die het meest past bij wat je zelf voor ogen hebt met je tuin.

Palletkussens maken het af

Palletkussens maken je loungeset helemaal af. Er zijn tal van verschillende stoffen, kleuren en vrolijk prints. De palletkussens hebben afmetingen van 120cm x 80cm of 120cm x 60cm. Dit kussen wordt gebruik als de basis. Hier zit je op. Met palletkussens van 120cm x 80cm kan je rugkussens plaatsen bovenop de zitkussen. Bij zitkussens van 120cm x 60cm plaats je eerst tegen de rugleuning je rugkussens. Vervolgens schuif je je zitkussen daar tegenaan.

Bij het kiezen van de perfecte palletkussen let je onder andere op de stof. Je kan kiezen tussen katoen en waterafstotende stof. Katoen is heerlijk om op te zitten. Zelf op de warmste zomerdagen is het zitten nog lekker koel. Een nadeel is wel dat de kussens niet in de regen kunnen blijven liggen. Waterafstotende palletkussens daarentegen kan je dag en nacht buiten laten liggen. Dauw of een buitje zijn geen enkel probleem. Een nadeel is wel dat ze warm worden tijdens hete zomerdagen. Uiteindelijk komt het neer op je persoonlijk smaak.

De meest populaire merken palletkussens zijn:

De palletkussens zijn niet alleen te gebruiken op een loungeset van pallets. Ook kan je ze op de grond neerleggen. Dan zijn het gewoon loungekussens. Zeker voor kinderen is dit heerlijk om op te spelen.

Mobiele versie afsluiten