Woonaanraders

Kunstgras Ideeën? 50 Waanzinnige Voorbeelden En Ideeën Voor Een Kunstgras Tuin

Kunstgras ideeën voor je eigen tuin? Wij presenteren je vandaag 50 waanzinnige voorbeelden van een kunstgras tuin. Kunstgras geeft een mooie uitstraling. Door het minimale onderhoud zien veel mensen dit als de ondergrond voor de tuin. “Vroeger” zag kunstgras er uit als gewoon een grote plastic mat maar dat is al lang niet meer. Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Sommige kunstgrasmatten zijn zelf niet meer van echt te onderscheiden.

Een kunstgras tuin wordt al jaren populairder. Dit is te danken aan alle voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld een onderhoudsvrij, kleurvast en altijd groen. Ben je hierna zelf overtuigd? Dan kan je hier kunstgras kopen.

Verschil tussen kunstgras en echt gras

Gras is een plantensoort. Het zijn korte lijnvormige bladeren. Een eigenschap van een gazon is dat je deze bijna wekelijks moet onderhouden. Natuurlijk is het mooi als deze goed onderhouden is. Het is natuurlijk en heeft een lekkere geur. Maar nadelen zijn dat je wekelijks moet maaien en jaarlijks bij moet zaaien. Anders staat je gazon er binnen enkele jaren bij als de eerste afbeelding hieronder.

Het alternatief voor echt gras is natuurlijk kunstgras. Kunstgras is een kunstmatige variant van gras. Al jaren wordt er geinnoveerd en ontwikkeld in kunstgras. Hierdoor is deze nu op zo’n niveau dat het bijna niet van echt te onderscheiden is. Kunstgras behoeft weinig tot geen onderhoud. Ook is het redelijk slijtvast. Daarbij heb je altijd een mooie heldere groene grasmat zonder doffe plekken of kleurverschil. Het is dus altijd groener dan bij de buren.

Hieronder hebben we enkele voorbeelden voor je verzameld met het verschil tussen echt gras en kunstgras. In deze voorbeelden hebben we bewoners ervoor gekozen om hun echt gras te vervangen door kunstgras. Je ziet de vóór en ná afbeeldingen.

50 Kunstgras ideeën en voorbeelden

Kunstgras ideeën. Dat is waarvoor je hier eigenlijk kwam. Inmiddels weet je het een en ander over een kunstgras tuin. Maar je wil nog wel kunstgras ideeën opdoen voordat je de knoop doorhakt. Wij hebben 50 voorbeelden voor je verzameld. Zoals je zal zien kan je alle kanten opgaan. Het past in moderne tuinen, landelijke tuinen, voortuinen, achtertuinen, op een balkon of langs een zwembad. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er een mooi gazonnetje op van maken.

Kunstgras voortuin met sfeervolle bomen. Dit is toch een leuke aangezicht als je aankomt rijden?

Wij vinden de mediterrane tuin van hierboven echt waanzinnige. Met dit kunstgras idee zie je wat er allemaal mogelijk is. Je kan dus makkelijk een groot gazon maken van kunstgras.

Een compact gazon in een tuin aan het water. Niet elke tuin met kunstgras hoeft een groot uitgebreid gazon te hebben. Door een korte strook toe te voegen krijg je toch een leuk effect.

Kunstgras tuin idee voor een waanzinnige gazon in de tuin. Hier is goed gebruikt gemaakt van de ruimte. De verhoging met overkapping maakt deze tuin waanzinnige. Hier zouden wij wel een wijntje willen nuttigen.

Kunstgras idee voor een compacte stadstuin. Men is hier creatief et de ruimte omgegaan. Op het gazon hebben ze een gezellige lounge gemaakt.

Wat vond je van de kunstgras ideeën? Wijzelf waren verrast door alle mogelijkheden en creatieve ontwerpen. Zoals je ziet past het in allerlei soorten tuinen. Heb je inmiddels zelf de knoop doorgehakt?

Laat ons weten wat je er van vindt. We zijn er benieuwd naar je reactie.

Bronnen: Woonfabrique, Interieurjunkies, RoyalGrass.com, Pinterest, Neograss

Mobiele versie afsluiten