Oven Schoonmaken met Citroen: Pro Tip Voor Een Blinkende Oven

Oven schoonmaken met citroen, dat is een pro tip die ik je vandaag ga geven. Met deze tip heb je in mum van tijd je oven stralend schoon. Hoe doe je dat? Lees verder en wordt zelf een pro in het schoonmaken van de oven met citroen.

Hoe netjes en zuinig je ook omgaat met je oven, helaas wordt deze na verloop van tijd vuil. Er ontstaan klevende etensresten, kruimels blijven achter en alles gaat kleven. Dat wil je natuurlijk weer sprankelend schoon hebben. Je eigen oven schoonmaken met citroen is minder moeilijk dan het lijkt. Volg het stappenplan en je kan zelf je oven reinigen met citroen. Geen zorgen, in een half uurtje is de klus geklaard!

Zoals je doorhebt gaat dit artikel hoofdzakelijk over reinigen met citroenen. Wil je nou meer tips om je oven schoon te maken? Bekijk dan ons volledige artikel oven schoonmaken.

De oven schoonmaken met citroen

Start met het verzamelen van de benodigdheden. Zit het onderstaande lijstje klaar voor gebruik.

  • Stuifzuiger/ kruimeldief
  • Warm water
  • 1 of 2 citroenen
  • Een microvezeldoek

  • Schuurspons

Stap 1: Stofzuigen de oven

De eerste stap die je zet is het verwijderen van alle losloggende kruimelresten. Van het bakken van al die lekker koekjes en taarten zijn er kruimelresten in de oven achtergebleven. Verwijder deze allemaal met de stofzuiger of kruimeldief.

Stap 2: Verwarm de oven op 200°C

In de volgende stap ga je gebruik maken van een voorverwarmde oven . Zet deze daarom alvast aan zodat het voor kan warmen. Dat bespaard je weer wat tijd ;).

Stap 3: Snijdt de citroen in plakjes

de oven schoonmaken met citroen

Om de oven schoon te reinigen met citroenen, heb je de citroenen nodig.
De oven schoonmaken met citroen is een oude bekende manier. Snijd een citroen door de helft. De ene helft snij je in plakjes en plaats deze op een ovenschaal. Knijp de andere helft van de citroen uit boven de schaal. Doe er een klein schuitje water bij.

Door de warmte van de oven gaat het citroensap verdampen. De citroen dampen zorgen ervoor dat vet resten los weken.

Plaats de ovenschaal met citroenen ongeveer 10 minuten in de oven. Haal deze er vervolgens weer uit.

Stap 4: Reinigen met de microvezeldoek

In stap 4 ga je aan de slag met het daadwerkelijk reinigen van de oven. Ga met de microvezeldoek en een schaal warm water aan de slag. Neem alle wanden af. Verwijder alle vet resten met het doek.

Kom je hardnekkig vet tegen? Pak er dan een schuurspons bij. Neem de wanden extra af met warm water.

Werkt dit nog niet genoeg? Herhaal dan stap 3.

Stap 5: Laat de oven drogen

Laat de deur van de oven voor een poosje open staan, zodat de oven kan drogen. In de tussentijd kan je het glazen ruitje schoonmaken met wat glasreiniger.

Is alles opgedroogd en blinkt het weer mooi? Top, dan is de klus geklaard. Nu heb jij je oven met citroen schoongemaakt als een pro!

Pro Tip: Laat de oven lekker ruiken met vanillesuiker

We hebben nog een extra pro tip voor je. Wil je de oven weer lekker laten ruimen? Gebruik dan wat vanillesuiker. Strooi een zakje vanillesuiker over de bode van de oven. Zet de oven aan op 180°C en ruik de lekkere geur van vers gebakken gebak je keuken in komen.

Voor de meer visueel ingestelden hebben wen een video gevonden, welke perfect uitlegt hoe je de oven met een citroen kan schoonmaken.

https://www.youtube.com/watch?v=P6wUpQ61xEw
Bron: Schoonmaken met Marja

Geef een reactie

Shopping cart

0

Geen producten in je winkelmand.