Buitendouche Maken: Handige Tips & 43 Waanzinnige Voorbeelden

Buitendouche maken? Met de stijgende temperaturen in ons land kunnen we ons goed voorstellen dat je wil kunnen afkoelen in de tuin. Een tuindouche in je tuin maken is dan een goed optie. Maar waar begin je? Wij hebben 43 waanzinnige buitendouche ideeën op een rijtje gezet. Jij hoeft enkel maar inspiratie op te doen voor je eigen tuin en je kan direct aan de slag.

Als eerste bespreken we hoe je een buitendouche kan maken en wat je ervoor nodig hebt. Vervolgens volgen een aantal buitendouches voor populaire tuinstijlen. Hierin komen onder andere buitendouche ideeën voor moderne en mediterrane tuinen voor. Als laatste volgt een lijst met meer waanzinnige (en DIY) buitendouche voorbeelden.

Een buitendouche maken, hoe doe je dat?

Zelf een buitendouche maken is heel goed mogelijk. Hoe hief je geen (dure) hoveniers voor in te huren of de klus op werkspot te zetten. Met een aantal benodigde onderdelen kan je zelf al aan de slag.

Dit zijn de basis elementen die je nodig hebt voor een buitendouche:

  • Douchekop
  • Buitenkraan
  • Tuinslang
  • Tuinslang klem
  • Tuinslang verbindingsstuk (juiste maat voor de tuinslang)
  • Kraanstuk (juiste maat voor aansluiting verbindingsstuk)

Een buitendouche maak je natuurlijk naar eigen wens. Voor dit DIY project heb je daarom meer nodig dan enkel het bovenstaande. Het ontwerp dat je maakt hangt af je van je ontwerp. Misschien ga je wel mooie hardhouten planken maken of schroef je enkel een douchekop tegen je tuinhuis. Je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wil. Voor meer inspiratie hebben we hieronder een uitgebreide verzameling buitendouches.

Tuindouches voor moderne tuinen

Een moderne tuin is de meest populaire tuinstijl van ons land.
En dat begrijpen we heel goed. Ze zien er mooi strak uit, zijn overzichtelijk en zijn eenvoudig te onderhouden. Moderne tuinen kenmerken zich natuurlijk door de strakke lijnen. De lijnen zorgen voor veel creatieve mogelijkheden. Een tuindouche past goed in deze tuin stijl. Een buitendouche voor een moderne tuin maken is dan ook een goed idee.

Om je tuindouche inspiratie te geven hebben we hieronder 5 keer een buitendouche voor moderne tuinen verzameld. Stuk voor stuk waanzinnige opties voor je eigen tuin. Meerdere zou je eventueel zelf kunnen maken.

Wil je meer moderne tuin inspiratie? Bekijk dan onze blog over een moderne tuin ideeën.

moderne tuin met een buitendouche van hout en rvs
moderne tuindouche van teakhout
een douche in de tuin met platform in het water
RVS buitendouche van enkele stang
een houten tuindouche in een moderne tuin et hout en grote kiezels

Buitendouche voor een mediterrane tuin

De mediterrane tuin is een andere populaire tuin stijl van ons land. De mediterrane tuin kenmerkt zich door veel ronde vormen en witte met ecru kleuren. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals stenen en hout. Een van de elementen die ook veel in mediterrane tuin staan zijn waterelementen zoals fonteinen of een buitendouche. Logisch ook, want met de mediterrane temperaturen wil je je af en toe kunnen afkoelen.

Een tuindouche voor een mediterrane tuin is redelijk eenvoudig. We hebben 5 voorbeelden hieronder verzameld, zodat je er zelf mee aan de slag kan.

Wil je meer mediterrane tuin inspiratie? Bekijk dan onze blog over een mediterrane tuin ontwerpen.

witte mediterrane buitendouche
mediterrane tuindouche met muur van grote keien
mediterrane buitendouche met witte muur en tuintegels met patroon
douche in een tuin onder een begroeide pergola
moderne buitendouche van hout met een witten muur

Nog meer buitendouche ideeën en inspiratie

Natuurlijk hoeft een mooie buitendouche niet precies in het plaatje van bovenstaande tuinsoorten te passen. Er zijn veel leuke en creatieve manieren om er een te maken. En dat bewijzen we door de onderstaande voorbeelden. Deze waanzinnige tuindouches creatief en ( sommige redelijk eenvoudig) zelf te maken.

betonnen muur met ingebouwde buitendouche
zwarte schutting met een boom en tuindouche
begroeide douche
Prive douchehokje in de tuin naast een blokhut
stenen muur met een buitendouche
diy douche verwerkt in een surfplank
diy douche in de tuin met een surfplank

buitendouche maken tussen muur en schuifpui
wit douchehokje met douche en wastafel
unieke DIY tuindouche

Shopping cart

0

Geen producten in je winkelmand.