De ontmoetingsplaats binnen je huis; de keuken

Wij geven het ook toe. We zijn echte kookfanaten en brengen graag veel tijd in de keuken door. Hoe leuk (en lekker) is het om gerechten te bereiden in jouw droomkeuken. Eerst koken en daarna smullen. Voldoet jouw keuken nog aan al je wensen? Er zijn tegenwoordig veel verschillen stijlen voor keuken. We geven je hier wat tips en ideeën, zodat je zelf je keuken weer helemaal kan restylen en naar eigen smaak kan maken.

keukeninspiratie

We zien de laatste jaren steeds meer een trend terugkomen in keukens. Dit js dat ze vaak uit grote blokken lijken te zijn opgebouwd. Veel mensen zien dan gelijk een strakke moderne keuken in hoogglans voor zich, maar deze trend zet ook door in de keukens met bijvoorbeeld een koloniaal, nostalgisch of klassiek thema. Losstaande grote kook- of werkeilanden, grote wandopstellingen waarin opbergruimte en allerlei apparatuur is weggewerkt en zwevende keukenblokken bepalen grotendeels het aanblik. De hedendaagse keuken is voorzien van alle luxe. Veel apparaten worden smart gemaakt om het koken en leven in de keuken makkelijker te maken.

keukeninspiratie 2

Steeds vaker zie je ook dat keuken geen op zichzelf staande ruimtes zijn maar dat deze bij de woonkamer getrokken wordt. Zo is er sprake van een geheel binnen het interieur. Dit kan zover worden doorgetrokken dat, nadat je hier tijd hebt doorgebracht, je alle kasten sluit en eigenlijk alleen een spoelbak nog aanduidt dat dit het keukengedeelte is. Wanneer je echt binnen je hele huis dezelfde basisstijl wilt hebben kun je er zelfs voor kiezen dezelfde stijl ook in slaapkamers door te trekken, per ruimte kun je dan verschil maken door kleine details. Qua kleuren zie je bijvoorbeeld dat grijs-bruin en witte tinten altijd populair blijven, maar dat je ook steeds mee felle knalkleuren zoals violet of fuchsia ziet en dat zelfs de hout-look in diverse natuurlijke tinten opnieuw in opkomst is.

Het laatste kenmerk van een keuken van nu tenslotte is dat er meer met duurzame materialen wordt gewerkt. Zowel fabrikanten als consumenten worden steeds bewuster in de keuzes die gemaakt worden bij het samenstellen van een keuken. Consumenten zijn steeds milieubewuster en kijken dus steeds meer naar energiezuinige en waterbesparende inbouwapparatuur als een combi-stoomoven en vaatwasser. Dergelijke apparatuur kan zorgen voor een behoorlijke energie- en waterbesparing en daardoor prettig voor de portemonnee. Daarnaast is het uiteraard veel duurzamer om te kiezen voor natuurlijke materialen in werkbladen en kastdeuren die langer meegaan en mooier blijven.

Geef een reactie

Shopping cart

0

Geen producten in je winkelmand.