20 Babykamer Ideeën Met Leuke Tips en Inspiratie

Babykamer ideeën opdoen is waar het vandaag helemaal om draait. We hebben het hele internet afgespeurd voor de leukste kamers. We weten hoe lastig het is om een keuze te maken. Daarom hebben we een uitgebreid overzicht boordevol babykamer inspiratie.

Van harte gefeliciteerd! Je kindje is op komst. Wat een spannende maar vooral leuke tijd. Nu mag je je babykamer inrichten. Daarom hebben we alles over babykamers op een rijtje gezet en geven we je waanzinnige babykamer ideeën.

Welke spullen staan er in de babykamer

Het aanbod aan babykamer spullen is overweldigend. Als je voor het eerst ouder wordt, word je overladen met informatie. Maar wat heb je nu echt nodig? Voordat je er op los koopt, en je misschien wel iets koopt wat je niet nodig hebt, hebben we een lijst gemaakt met de belangrijkste spullen we de babykamer.

Bedenk van tevoren goed na over hoe jij de babykamer wilt inrichten. Vergelijk verschillende ideeën en vooral veel inspiratie op, zodat je er een droom kamer van kan maken.

De belangrijkste spullen voor de babykamer staan in het lijstje hieronder. Deze bespreken we vervolgens stap voor stap, met allemaal ideeën, inspiratie en mooie afbeeldingen.

 • Wiegje/ Ledikant
 • Commode
 • Kledeingkast
 • Stoel
 • Opbergboxen/ planken
 • Nachtlampje
 • Gordijnen
 • Thermometer

Wiegje/ Ledikant

Het wiegje of ledikantje wordt het bed van je kleine. Dit wordt zijn veilig waarin hij de nachten door zal brengen. Waar let je op bij de aanschaf? De wieg moet minimaal 80cm lang, 45cm breed en 30cm diep zijn. Daarbij is het belangrijk dat deze sreig staat en het niet kan kantelen als de baby eraan hangt. Bij een schommelwieg moet het schommelmechanisme geblokkeerd kunnen worden. Voor een ledikant zijn de standaard maten 120 x 60cm. Het belangrijke van een leditkant is dat deze een verstelbare bodem heeft. De eerste maanden kan je deze op de hoogste stand zetten. Dit is makkelijk met je kind oppakken. Wanneer die ouder wordt en kan staan verstel je de bodem naar beneden.

leuke ledikant idee in de babykamer
Een waanzinnige babykamer met dieren

Commode

Een commode is onmisbaar voor de babykamer. Op de commode doe je alles voor de verzorging van je baby. Je gaat er wassen, schonen, aankleden en je gebruikt het als opbergplek voor spullen zodat luiers, doekjes of zijn kleding.

In eigenlijk gewoon een ladekast. Zorg ervoor dat de hoogte tussen de 90 en 105cm is. Ook is het fijn als je met je voeten onder de commode kan, zodat je minder voorover hoeft te buigen bij het verzorgen. De grootte van het blad moet groot genoeg zijn voor een aankleedkussen. Ga voor een blad van minimaal 60cm diep en 75 lang.

babykamer idee voor commode
VTWONEN
commode ideeën voor de babykamer
commode ideeën voor de babykamer

Kledingkast

Net als jij, heeft je kind straks een kledingkast nodig. Hierin berg je al zijn leuke rompertjes, shirtjes, jassen etc. op.

Met een kledingkast kan je creatief om gaag. Er zijn veel “standaard” kasten verkrijgbaar. Vele baby en meubelzaken verkopen kledingkasten voor baby’s en kinderen. Wil je er zelf een maken? Dan is dat ook goed mogelijk. Gebruik de beschikbare ruimte die je hebt. Bijvoorbeeld tussen twee muren.

kledingkast ideeën voor babykamer
kledingkast ideeën voor babykamer
kledingkast ideeën voor babykamer

Stoel

Waarom een stoel op de babykamer hoor ik je denken? Als je baby ‘s nachts huilt of gevoed moet worden kan je dit gewoon in zijn eigen slaapkamer doen. In een comfortabele stoel kan je maak je het voor jezelf ook fijn.

Een schommelstoel was voor mij de perfecte keuze. Mijn zoon vond het heerlijk om heen en weer te wiegen.

schommelstoel in babykamer
loverlygrey

Opbergboxen/ planken

Voor je baby heb je veel spullen nodig. Luiers, kleding, doekjes. You name is. Dit wil je allemaal goed kunnen opbergen. Daarbij is het leuk om accessoire en decoratie in de kamer kwijt te kunnen. Zorg er dus voor dat je genoeg planken aan de muur hebt of opbergplekken hebt voor alle spullen.

opberg ideeën voor babykamers
opberg ideeën voor babykamers
opberg ideeën voor babykamers

Nachtlampje

Je komt er niet onderuit om ‘s nachts wakker te worden. Je kleine heeft zijn voeding nodig en wordt ook tussendoor wel eens wakker ‘s nachts. Meteen het grote licht aan is voor jou en je kleine niet fijn. Een klein nachtlampje is hiervoor de oplossing.

Nachtlampen voor babykamers kan je kopen of zelf maken. We hebben een kleine selectie gemaakt van beide.

Leuke nachtlampjes voor babykamers
DIY nachtlamp voor babykamer idee
Leuke nachtlampjes voor babykamers
Leuke nachtlampjes voor babykamers
Mr Maria Nijntje lamp

Gordijnen

Raambekleding hoort er ook bij. Er is veel keuze in raambekleding voor de babykamer. We hebben een klein overzicht gemaakt.

We raden aan om te kiezen voor verduisterende raambekleding. Wanneer de zon schijnt kan je toch de kamer donker maken.

mooie gordijnen voor babykamers
Om de gordijnen vast te binden
mooie vouwgordijnen voor babykamers
mooie rolgordijnen voor babykamers

Thermometer

Baby’s kunnen hun eigen lichaamstemperatuur nog moeilijk op peil houden. Daar moet jij als ouder bij helpen. Warm aankleden met een mutsje is een van de dingen die je doet. De kamertemperatuur speelt hierin ook een onderdeel.

Om de temperatuur van de kamer in de gaten te houden heb je een thermometer nodig.

De muren bekleden

De babykamer wil je zo leuk mogelijk inrichten. Daarom doe je babykamer ideeën op in dit artikel. Een van de afwegingen die je maakt is de aankleding van de muren.

Om de muren in te richten heb je verschillende opties.

 • Behang
 • Verven
 • Hout

Behang

behang ideeën voor babykamers

Behang is een goede optie om muren leuk in te richten. Als je gaat voor behang heb je veel keuze is patronen, tekeningen en ontwerpen. Behang kan je overal kopen. De bouwmarkt, online of in baby winkels. We raden aan om even te kijken in de winkel. Dan kan je de kleur en structuur het beste uitkiezen.

Hout

De muur betimmeren met hout is een waanzinnige manier om de muur de bekleden. Het geeft direct een eye catcher in de kamer.

muur ideeën voor babykamers
Waanzinnige! Hout op de muur

Verven

De laatste optie is het verven van de muren. Deze kan je een egale kleur geven of een mooie muurschildering maken.

muurverf ideeën voor babykamers
Een egaal geschilderde muur in een babykamer
muurverf ideeën voor babykamers
Babykamer idee: schilder bergen op een muur

Kleuren voor de babykamer

Kleuren maken de kamer. De kleur is de basis. Het gaat niet enkel om de kleur op de muur. Kleuren laat je in alles terugkomen. Kleine accessoire met een fijn lijntje, misschien wel een naambordje of de commode. Kleur is een van de dingen die je babykamer tot leven laten komen.

Hoeft hoeft natuurlijk niet, maar kleuren voor jongens kamer en meisjes kamers zijn vaak verschillend. Wat ze wel overeen hebben is dat pastel kleuren mooi staan. Deze geven een zachte uitstraling.

Babykamer kleuren voor meisjes

Een aantal ideeën kleuren voor meisjes babykamers staan hieronder. Wijzelf vinden de roze tinten super leuk. Gaphite erbij gebruiken geeft de kamer toch een stoer randje.

kleuren voor meisjes babykamers
Drie kleuren paletten voor meisjeskamers
kleuren voor meisjes babykamers
Kleur voor baby meisjes kamer: lichtgrijs met creme
kleuren voor meisjes babykamers
Kleuren voor baby meisjes kamer: koraal roze

Babykamer kleuren voor jongens

Kleuren jongens babykamers lopen wat meer uiteen. Persoonlijk vind ik donkerblauw of olijfgroen erg mooi staan. Hiervan hebben we twee voorbeelden gezocht.

kleuren voor jongens babykamers
Drie kleuren paletten voor meisjeskamers
kleuren voor jongens babykamers
Kleur voor jongens babykamer: donkerblauw pastel
kleuren voor jongens babykamers
Kleur voor jongens babykamer: olijf groen

Krijg je geen genoeg van kinderkamer inspiratie? Dan hebben we goed nieuws voor je. We hebben een aantal waanzinnige artikelen geschreven over kinderkamers en babykamers. Lees verder bij:2 comments

 1. We blijven nog even in de kinderkamer schilder ideeen met twee kleuren verf. De overgang kan ook nog op een andere manier: door van de onderste kleur bergen of wolken te maken en deze zo aan te laten sluiten op de andere kleur. Dit geeft het idee van een leuk landschap of wolkendek.

 2. En na al deze prachtige kinderkamer schilder ideeen nog een laatste, maar ook het leukste: schilder de kinderkamer samen met je kind. Als de muur van jou niet zo perfect hoeft te zijn, als je er een jaarlijkse traditie van wilt maken of gewoon voor de fun: samen een muur schilderen kan heel leuke resultaten opleveren.

Geef een reactie

Shopping cart

0

Geen producten in je winkelmand.